Familien Flodhest

Familien Flodhest er en helt almindelig familie, der bor et sted i Danmark. Der er mor. Hun skriver mange e-mails, der er så vigtige, at hun er nødt til at tage telefonen med alle steder, også ud på toilettet. Far har lige købt en mountainbike med 27 gear og nogle dyre højtalere til stuen. Så er der Eva, hun er 13, ELSKER fodbold og en dreng, der hedder Adam fra parallelklassen – men det er selvfølgelig en hemmelighed. Thor kan godt lide at diskutere. Alting. Han er 10 år og til sin fødselsdag fik han en drone. Eva og Thor har en lillesøster, selvom det slet ikke var meningen, at de skulle have en. Hun går med ble, hedder Lille B og minder mere om en vild puma end om en baby. 

Familien Flodhest laver madplaner, sparer op til en tur til Sri Lanka, besøger bedstemor i weekenden, blander for 15 kroner slik pr mule om fredagen og spiser aftensmad klokken 18.00. Som sagt: En ret almindelig familie. Men da det en dag ringer på døren midt i spaghetti bolognaisen, vendes alting på hovedet. For ude på trappestenen står Onkel Dolph. 

Eva og Thor har aldrig mødt Onkel Dolph. Deres forældre har altid fortalt, at han i en ung alder flyttede til Australien, hvor han har hjulpet den oprindelige befolkning med at rense havene for plastik. Eva og Thor har forestillet sig en mytisk, helteagtig onkel og da de ser den mærkværdige skikkelse, der plud- selig står i deres stue, bliver de i tvivl. Er hele historien om den fantastiske onkel en stor fed løgn? 

Ja. Det er løgn. Dolph har ikke været ude for at redde verden. Til gengæld påstår han, at han er på flugt fra en håndfuld efterretningstjenester og derfor vil han gerne crashe midlertidigt hos Familien Flodhest. Der er ingen, der er specielt begejstrede for den ide – kun Lille B der har en sær forbindelse til den underlige onkel. Dolph bliver indlogeret i kælderen. For en enkelt nat. Men da mor dagen efter får tilbudt en lederstilling i Harald Nyborg, som er et kæmpe step op ad karrierestigen, kunne familien faktisk godt bruge lidt hushjælp. Derfor bliver det sådan her: Onkel Dolph kan blive boende, hvis han til gengæld passer børn og hjælper til i huset. Som en slags au pair. Det er da en win-win for alle, er det ikke? 

Instruktør: Pernille Bønløkke Toustrup & Anders Morgenthaler

Manuskript: Pernille Bønløkke Toustrup &  Mikael Wulff

Format
TV-series
Genre
Family, Comedy
Length
26 x 7 minutes
Produced by
New Creations
Status
In development